De Diabetist A A A      
  Home   Profiel   Behandeling   Voor cliŽnten   Voor verwijzers   Publicaties   Nieuws   Links   Contact
 
 
  Diabetes mellitus en behandeling
 

Diabetes vraagt oplettendheid.  Als de behandeling goed aanslaat en de patiënt en het gezin het goed kunnen volhouden, kan invaliditeit vaak voorkomen worden. De behandeling moet vol te houden zijn in de verschillende levensfases. Dat geldt voor alle soorten en types diabetetes. En voor mensen met meer en minder vermogen  om dit te kunnen bevatten en te kunnen sturen. Het diabetesteam is onmisbaar, persoonlijke steun houdt je op de been. Ook bij verstandelijke beperking (en hun naasten)

Bij ziekte of ontregeling kunnen diabeteszorgverleners samenwerken met de diabetescoach.

Als een kind of tiener diabetes krijgt heeft het hele gezin er direct en acuut 24/7 mee te maken. Er moet in korte tijd veel worden geleerd. Dat kan makkelijker!!! Vraag om een overzichtelijk programma voor ouders en familie zodat je de zorg ook even uit handen kunt geven. Wie donateur is van Stichting D-Support, zorgt dat die ondersteuning van gezinnen met diabetes nog sneller op gang kan komen: www.d-support.org

De Zorgstandaard voor Diabetes is het uitgangspunt. Artsen en praktijkondersteuners verwijzen steeds vaker naar de diabetescoach.

 

Agenda
Informatie over deze agenda opvragen en aanmelden kan via het contactformulier.

Je staat er niet meer alleen voor! Zoek je voor oppas of (schoon)ouders hulp bij instructie voor je kind met diabetes? Loopt het niet soepel op school of club? Bel voor de mogelijkheden en vind de support die je even nodig hebt.