De Diabetist A A A      
  Home   Profiel   Behandeling   Voor cliŽnten   Voor verwijzers   Publicaties   Nieuws   Links   Contact
 
 
  Publicaties van De Diabetist
 

Blaasontsteking en diabetes
Gepubliceerd op: 03-07-2013

Reactie op persbericht EVEN DOORBIJTEN BIJ EEN BLAASONTSTEKING. Naar aanleidingvan nieuwe richtlijn behandeling blaasontsteking (Spits, 1 juli) 

 

 

Diagnostiek en alertheid bij blaasontsteking:

Blaasontsteking is een van de verschijnselen die voorafgaand aan de diagnose diabetes veelvuldig optreden. Het nieuws dat huisartsen voortaan antibiotica bij blaasontsteking zullen uitstellen heeft daarom een keerzijde, vindt diabetesconsulent Guusje Neijens.

Een terugkerende blaasontsteking kan namelijk veroorzaakt worden door een sluipende diabetes, zelfs als er geen andere klachten zijn. De huisarts zal pas aan diabetes denken als het antibioticum geen effect heeft. Bij het invoeren van het uitstelrecept zullen mensen met een blaasontsteking  minder snel naar de huisarts gaan. Het gevaar bestaat dat de diagnose diabetes gemist wordt. Vooral onbehandelde of ongecontroleerde diabetes kan sluipend tot ernstige gevolgen leiden. Neijens wijst daarom nog eens extra op de verschijnselen: terugkerende blaasontsteking, veelvuldig plassen, jeuk in de schaamstreek, moeizaam genezende wondjes en aanhoudende moeheid. Vermeld bij een of meer van deze klachten ook of er diabetes mellitus in uw familie voorkomt.

 

 

De Diabetist ®
Guusje Neijens
diabetesconsulent
beweeg- en leefstijladviseur
trainer gezondheidsvaardigheden

 
Praktijk
Balderikstraat 2a
7415 VL  Deventer
spreekuur op afspraak
 
Postadres
Hunneperkade 1
7418 BV  Deventer
 
T:  06-15242449
E:  info@diabetist.nl
W:  www.diabetist.nl
 
Rabobank:  15.10.00.271
KvK:  08197781
BIG-register:  69019222330