De Diabetist A A A      
  Home   Profiel   Behandeling   Voor cliŽnten   Voor verwijzers   Publicaties   Nieuws   Links   Contact
 
 
  Publicaties van De Diabetist
 

Mijn Schrijven over Diabetes (door Hanny)
Gepubliceerd op: 02-10-2011

mijn schrijven over diabetes.


Ik ben diabeet.

Het heeft wel het een en ander met me gedaan, ik kan niet meer ongecontroleert eten, en af en toe doorzakken bij allerlei winkels waar ze lekkernijen verkopen, lijkt net dat de taarten steeds groter worden, en ook de bonbons, en niet het ijs te vergeten, Nu is het stukje taart en één bonbon, één bolletje ijs.
En zo zijn er nog veel meer lekkernijen. Voorbij is die tijd. Met vallen en op staan en de nodige dips, heb ik het diabetisduveltje in mijn lichaam, want zo noem ik het, aardig koest weten te houden.

Diabetes is  net een sluipmoordenaar, zo heb je niks met je gezondheid en zo heb je wat.

Ik heb allemaal gekke diëten gevolgt , om mijn suikerwaarden omlaag te krijgen, want het staat miij tegen om ieder extra eten  met insuline weg te spuiten, met gevolg om dik te worden van de insuline.

Ik heb ingezien door gezond te eten, de schijf van vijf, dit mag ik hebben, hier heb ik houvast aan dat dit ook het beste is voor de suikerwaarden

Mijn gesprekken met mijn diabetesconsulent doen me altijd goed, ze staat me altijd bij met goede raad, als ik het niet meer zie zitten, dan geef  ze me weer een duw ik de goede richting.  Ook kan ik mijn ditjes en datjes bij haar kwijt, een enkele keer een traan, maar Guusje wil liever geen huilende mensen zien.  Ze is mijn steun en toeverlaat, ik hoop dat ze nog vele vele jaren ‘De Diabetist’ mag zijn.

Hanny B.

 

De Diabetist ®
Guusje Neijens
diabetesconsulent
beweeg- en leefstijladviseur
trainer gezondheidsvaardigheden

 
Praktijk
Balderikstraat 2a
7415 VL  Deventer
spreekuur op afspraak
 
Postadres
Hunneperkade 1
7418 BV  Deventer
 
T:  06-15242449
E:  info@diabetist.nl
W:  www.diabetist.nl
 
Rabobank:  15.10.00.271
KvK:  08197781
BIG-register:  69019222330